Ett snabb webbhotell är viktigt

När man startar en blogg som vi gjorde inom kontor så är man så uppe i själva processen att man inte nämnvärt bryr sig om vilken webbleverantör man väljer. Många tar det billigaste, andra den mest populära. Jag tog egentligen bara första bästa och det är denna webbleverantör vi bloggat från sedan dess.

Vår blogg växte snabbt och jag märkte då själv att utformandet inte var så optimalt som det hade kunnat vara. Jag brinner för allt som har med kontor att göra då jag arbetat i denna miljö under väldigt många år nu. Jag trodde inte det skulle finnas en efterfrågan då detta ämne kanske inte är lika populärt som många andra områden. När jag fick in klagomål på att sidan låg nere så insåg jag att sidan ändå besöktes av fler än ett handfull personer.

Jag hade svårigheter att ladda upp högupplösta bilder och jag började långsamt tycka att det blev lite för många skönhetsfel i fasaden. Därav kom det sig att jag började se mig om efter ett annat webbhotell, som bättre kunde stötta mig och min blogg i vår resa. Detta webbhotell jag använder mig av nu (sedan någon månad tillbaka), är så oerhört mycket bättre. Inte ett enda klagomål om laggande, nekad sidåtkomst etcetera har kommit in sedan jag “flyttade hit”. Mina bilder, som jag lägger stor vikt vid och mycket tid på att få till som jag vill ha det, kommer äntligen till sin fulla rätt när upplösningen blir som den ska och sidan inte stakar sig. I allmänhet blir flödet och själva helhetsintrycket av bloggen mycket bättre och jag känner mig verkligen som om jag uppgraderat mig till 2.0 versionen av mitt blogg-jag.Som grädden på moset så betalar jag mindre för detta webbhotell än för mitt förra.

Inga summor som gör mig ekonomiskt oberoende precis, men några kronor extra i månaden är alltid någonting. Precis som med kontor så gäller det att hålla kostnaden nere även när det gäller drift av webbsidan.