Belysning i kontorslandskap

Jag som arbetat i kontorsmiljöer sedan jag gick ut högskolan vet hur viktigt det är med bra belysning i lokalerna. Det är lätt att man blir trött och dåsig efter bara några ynka timmar vilket resulterat i att man tappar koncentration och effektivitet. Lokaler som är bra belysta med rätt typ av ljus kan ha en stor inverkan på arbetsstyrkan till mångas förvåning. Här nedan kommer jag att lista några bra exempel på vilken sorts belysning som jag rekommenderar efter egen erfarenhet.

Led paneler används flitigt i många svenska kontor

Detta kanske inte kommer som en överraskning men kontorslandskap brukar allt som oftast ha led paneler som den primära ljuskällan, och visst kan det fungera bra men det är viktigt att ljuset inte blir för starkt. Jag har under mina år i yrkeslivet stött på olika arbetsmiljöer och det har inte varit lätt att arbeta i miljöer där ljuset är så starkt att det framkallar huvudvärk efter ett par timmar. Webbsajten billigledpanel.se är en webbsida med riklig information om paneler och hur dessa ska monteras på ett optimalt sätt. Man behöver inte utrusta varje yta med en led panel utan detta behöver planeras i detalj för att det inte ska gå överstyr.

Lysrör och övriga ljuskällor

Lysrör hamnar på andra plats över de mest vanliga ljuskällorna i kontorsmiljöer. Ett bra lysrör bländar inte utan ger en jämn och fin belysning runt om i lokalen. Många lysrör håller ganska låg kvalitet och flimrar (även om ögat inte kan uppfatta det) vilket ger upphov till en rad problem så som ljuskänslighet, trötthet m.m. Här är det viktigt att man satsar på led lysrör av hög kvalitet med väldigt god CRI-index, och varumärken som finska Valtavalo som man hittar hos butiken Ljusgiganten är absolut ett av de bästa valen enligt min åsikt. Livslängden är på hela 125.000 drifttimmar vilket betyder att rören också är en god investering. Besök denna informativa webbplats för mer information om lysrör och övriga ljuskällor som drar nytta av led-tekniken.